Just a (almost) daily hairupdo/En bruduppsättning/日常盘头练习

January 5, 2018

Dra ner för att läsa på svenska/中文请向下拉

 

I have always been fascinated by hairstylist who can make georgous hair especially updos. Makeup and hair complett each other to create a whole look in order to express the artistic side of a stylist/model. I'm not interested into cutting hair so I signed up for a bridal updo hair course at Mariart School of Makeup and Hair and I finished the intensive course in January 2017. 

 

Of course you can read these info of me on my website already but I want to tell you a bit more that I'm not a smart one when it comes to hair and makeup. I'm actually clumsy. Luckily I still have taste, passion, patience and of course a bit money so I bought training head to start practicing at home like crazy. It was difficult and frustrated in the beginning, but now I can see my process within both techniques and speed. It feels so good when hair listens to me and follows the lead of my hands.

 

Up to date I have done quite a few hair jobs and yes I do make mistakes sometimes. Everyone has different hair texture, volume, length, colors etc. Without a trial hairupdo it's difficult to see if imagination can fit in reality. Each time I do my best to make my customers happy and at the same time I challenge myself with new ideas when situations allow me. It's not easy and it has never been. Yet I will definitely continue my little business to spread happiness, create memories together with my customers and enjoy this beautiful life.

Jag är alltid fascinerad av hårstylist som skapar helt fantastiska hårstilar. Makeup och hår kompletterar varandra och bidrar till en hel look. Jag är inte intresserad av att klippa hår men jag älskar att styla. Därför ansökte jag bruduppsättningskurs på Mariart School of Makeup and Hair i Stockholm och jag slutförde kursen under januari 2017.

 

Jag var inte särskilt duktig på det i början. Jag var klumpig och frustrerad jättemycket och jag insåg att jag behov träna. Jag skaffade övningshuvud till mig själv och tränade galet. Typ 2-3 stilar som jag kunde hitta på nätet (video eller bilder) varje dag. Nu kan jag se min process och jag har blivit bättre på det såklart. :) Övning ger färdighet. 

 

Hittills har jag haft ett fåtal kunder angående håruppdrag och ja, ibland gör jag misstag. Alla har så olika hår: volym, längd, konsistens m.m. Jag betraktar varje uppdrag som en uppmaning för mig själv men samtidigt gör jag min kunder nöjda och glada. Det är inte lätt, och det har aldrig varit lätt. Jag kommer dock säkert att fortsätta med mitt lilla företag för att sprida glädje och uppleva tillsammans med mina kunder samt kollegor.

我一直对发型师很敬佩,妆与发于我一直都是一体的。唯有一体才能表达出整体的艺术思想。2017年1月我去了斯德哥尔摩且参加了为期两天的新娘盘发课程,从此走上了拗新娘头发造型的不归路。

 

其实我手挺笨的,最开始的时候简直一塌糊涂,于是我咬咬牙砸钱买了几个假人头在家练,真真是练到手抽筋才罢。现在虽然不说水平有多好,但进步真的挺大的。头发在手下听话的感觉非常好。

 

托此福我去年接了很多妆发一起做的活,客户们都很开心。虽然也有犯错误的时候但及时总结和纠正就没有什么好担心的。每次有工作我都会在我能力范围内挑战自己的技术和整体审美。合作往往有趣因为对方都会让我放手去做,客户则相对要求多一些且保守(没有什么问题只是说一下区别)。有些人还会有很奇葩的要求科科。但我还是会继续经营我这个小公司,尽我的能力带给别人美的喜悦和幸福。

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Orientaliska Fjärilar

©2018 BY ORIENTALISKA FJÄRILAR. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM